Terug naar overzicht

Updaten Citrix Receiver

In dit artikel lees je hoe je de Citrix Receiver kan installeren en hoe je je huidige versie verwijdert van je werkstation.

Updaten Citrix Receiver
De Citrix Receiver maakt nog gebruik van TLS 1.0 en 1.1 en daarom is het van belang dat je overgaat naar de Citrix Workspace app.
Wij raden altijd aan om de LTSR versies te gebruiken. De nieuwste LTSR versie, kun je hier downloaden.

Verwijderen Citrix Receiver
Voordat je de nieuwe versie installeert, is het belangrijk dat je de huidige Citrix Receiver verwijdert van de je werkstation.

Dit kun je op twee manieren doen:

1. Met behulp van de Citrix Cleanup utility kun je de oude versie verwijderen. Vervolgens kun je de nieuwe (LTSR) versie installeren. Klik hier voor de Removal Tool Download.
2. Met behulp van de nieuwe LTSR installatie met als waarde/Forceinstall. Start CMD als Administrator en navigeer naar de locatie waar de Citrix Workspace installatie staat. Voer het volgende commando in: “CitrixWorkspaceApp.exe /forceinstall”. Je hebt de Citrix Receiver verwijderd.