Met de Selfservice Password reset tool kan jij je eigen wachtwoord wijzigen, resetten en account ontgrendelen.
Om gebruik te kunnen maken van deze tool, dien je eenmalig je telefoonnummer te registreren voor authenticatie. Met een correct telefoonnummer ben je het best beveiligd tegen het verlies van toegang tot je account. Belangrijk is dat je de tijd neemt om te zorgen dat het telefoonnummer juist staat ingesteld. Hoe je dat kan doen lees je hieronder.

Wat heb je nodig?

• Gebruikersnaam
  • Huidige wachtwoord
  • Mobiel nummer en telefoon

Hoe kan ik me registreren?

1. Ga naar Selfservice Password reset tool.
  2. Voer je gebruikersnaam en wachtwoord in.
  3. Klik op 'Aanmelden'.
  4. Voer je telefoonnummer in. Let op: Laat de 0 achterwege en start met 6.
  5. Klik op 'Volgende'.
  6. Je krijgt een scherm dat je je telefoonnummer hebt geregistreerd.
  7. Je kan je wachtwoord wijzigen via de link 'Nu wijzigen' om te testen of je een sms ontvangt met One Time Passcode.

Hoe werkt het?

Heb je bovenstaande stappen uitgevoerd en wil je een herstelactie uitvoeren?

1. Ga naar Selfservice Password reset tool.
  2. Voer je gebruikersnaam in.
  3. Kies voor de optie ‘Stel wachtwoord in’ wanneer je een nieuw wachtwoord wilt instellen.
  4. Kies voor de optie ‘Hulp acties’ wanneer je je wachtwoord wil resetten of account wil ontgrendelen.
  5. Je ziet een nieuw scherm.
  6. Je ontvangt een sms-bericht met een ‘One Time Passcode’.
  7. Voer deze code in.
  8. Voer de herstelactie uit en klik op ‘Volgende’.
  9. Je kan inloggen in de omgeving afhankelijk van de herstelactie die je hebt uitgevoerd.

Klik hier voor een uitgebreide handleiding.