Foutmelding 'relaying not allowed' op IOS-devices

In sommige gevallen komt het voor dat na een update van IOS u bij het verzenden van e-mail de foutmelding: ‘relaying not allowed’ krijgt. Dit is een fout in IOS waar wereldwijd meer mensen last van hebben maar niet als dusdanig erkend wordt door Apple.

'relaying not allowed'

Foutmelding IOS -devices

Deze handleiding beschrijft hoe u deze foutmelding in ze meeste gevallen kunt verhelpen. Indien onderstaande handleiding niet werkt kunt u het beste langs gaan bij een Apple Premium Reseller of een Apple Store.

Tik op het startscherm van het apparaat op ‘Instellingen’, het icoon met het tandwieltje.

Tik in dit scherm in de linker kolom op ‘E-mail, contacten, agenda’s’ .

Tik onder ‘Accounts’ op uw Previder mailaccount. Let op: in dit voorbeeld heet het betreffende account 'Previder' maar in uw geval kan dit een andere naam zijn.

Scroll naar beneden en klik onder ‘ Server uitgaande post’ op ‘SMTP’.

Tik op de server die genoemd wordt onder de hoofdserver.

Zet bij ‘Server’ het schuifje uit, deze wordt grijs. Tik vervolgens op ‘Gereed’. U komt terug in het voorgaande scherm.

Scroll naar beneden en tik op ‘ Voeg toe’.

Vul bij hostnaam ‘smtp.introweb.nl’ in. Vul bij gebruikersnaam de gebruikersnaam van uw mailbox in. Deze is niet gelijk aan uw e-mailadres. Vul bij wachtwoord het wachtwoord in dat bij de mailbox hoort. Tik vervolgens op ‘Bewaar’. U komt terug in het voorgaande scherm.

Verlaat dit scherm en ga helemaal terug naar het startscherm van uw apparaat zoals getoond in de eerste screenshot. Ga vanuit daar terug naar instellingen > e-mail, contacten, agenda's > uw account > SMTP.

Tik op de server die genoemd wordt onder de hoofdserver.

Zet bij ‘Server’ het schuifje aan, deze wordt blauw. Tik vervolgens op ‘Gereed’. Hierna zou u weer moeten kunnen mailen zonder een foutmelding te ontvangen.