Terug naar overzicht

Tarieven PaaS+

Alle PaaS+ kosten zijn gebaseerd op je daadwerkelijke verbruik. Dit houdt in dat je betaalt voor de toegewezen en verbruikte resources. Er zijn vier verschillende typen resources op basis waarvan wordt afgerekend binnen Previder PaaS+:

• Cloudlets (gereserveerde & dynamische)
  • Schijfruimte
  • Extern IP verkeer
  • Publieke IP-adressen

Wat is een cloudlet?

Een cloudlet is een samengestelde eenheid aan resources van 128 MB RAM en 400 MHz CPU. Op basis van het aantal gebruikte cloudlets rekening we af. Aan elke PaaS+ instantie zijn meerdere cloudlets toegewezen. Acht cloudlets zouden je bijvoorbeeld 1GB RAM en 3,2GHz CPU power geven. Het aantal cloudlets dat op elk moment aan je servers is toegewezen, varieert op basis van de resourcevereisten van de toepassing.

Hoe weet ik mijn cloudlet verbruik?

Je kunt real-time cloudletgebruik bekijken in het dashboard voor je hele omgeving en voor elke server afzonderlijk. Het dashboard toont ook real-time grafieken van CPU-, RAM-, netwerk- en schijfruimte-verbruik voor elke server in uw PaaS+-omgevingen.

Onze cloudlet-prijzen kennen een automatische volumekorting. Bij het configureren van je omgeving heb je de mogelijkheid om voor elke server afzonderlijke cloudlet-limieten in te stellen:
1. Gereserveerde cloudlets
Je verplicht zich om te betalen voor deze cloudlets (tenzij je omgeving wordt gestopt), ongeacht je daadwerkelijke gebruik. Gereserveerde cloudlets zijn goedkoper dan dynamische cloudlets.
2. Dynamische cloudlets
Deze cloudlets worden automatisch toegevoegd en verwijderd van je servers in realtime op basis van je resourcevereisten, tot je maximale schaallimiet. Je betaalt voor dynamic cloudlets alleen op basis van je werkelijke gebruik.

Hoe beheer ik mijn budget?

Je kunt een maximale limiet instellen voor elke server in je omgeving. Dit beperkt de maximale hoeveelheid resources die je toepassing kan gebruiken en dus ook je kosten beperken.

Welke tarieven zijn er nog meer?

Voor de volgende onderdelen worden ook kosten in rekening gebracht afhankelijk van het verbruik:

• Storage (per GB per uur)
  • Extern IP verkeer (per GB per maand)
  • Publieke IP-adressen (per stuk per uur)

Waar vind ik de tarieven?

De actuele (staffel) tarieven vind je in het PaaS+ portal, nadat je daar een account hebt aangemaakt. Je kunt ook contact opnemen met onze salesafdeling.