Terug naar overzicht

Via de Cloud Management Console inloggen als eindklant

In de meeste gevallen hoeven eindklanten geen toegang te hebben tot de Cloud Management Console. Echter, sommige klanten nemen meerdere IASO accounts af waar ze centraal toezicht op willen houden. Bijvoorbeeld om te controleren of de backups wel succesvol verlopen. In dergelijke gevallen is het mogelijk om eindklanten de mogelijkheid te geven om in te loggen op de Cloud Management Console. Hier is echter wel tussenkomst van de partner voor nodig.

Allereerst dient de partner in te loggen op de Cloud Management Console.

Aan de linkerkant van het scherm ziet u bovenin bij het blauwe poppetje het account van de partner met daaronder zijn eindklanten. Wanneer u één van deze klanten selecteert ziet u rechts alle devices staan die zij afnemen. U ziet ook een 'Partner name' staan. Deze dient u te noteren. Vervolgens gaat u bovenin naar 'Partners' -> 'Users'.

Hier ziet u een overzicht van alle users die onder deze eindklant zijn aangemaakt. De user 'root' is standaard en dient niet verwijderd te worden. In dit scherm klikt u op 'Add user'.

In dit scherm kunt u onder 'Role' aangeven welke rechten de betreffende user moet hebben.
Vervolgens vult u een gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt op op 'Save'.
Hierna dient u in te loggen als de nieuw aangemaakte gebruiker via 'Actions' -> 'Connect' ->'New Login'.

Vervolgens vult u onder 'Partner' de naam van de eindklant in die u eerder heeft genoteerd. Daaronder vult u de zojuist aangemaakte gebruikersnaam en wachtwoord in en klikt u op 'Save and connect'. Vervolgens kan de klant dit account gebruiken om in te loggen op de Cloud Management Console.