Ben je klant van Previder en kom je een foutmelding tegen bij één van onze diensten? Bekijk hieronder de meest voorkomende problemen met de bijbehorende oplossingen. Kun je de gewenste oplossing niet vinden? Neem dan contact op met onze supportdesk via 088 - 332 3355.

Naar de supportvragen

Home - Support - Cloud - PaaS - Tarieven PaaS+
Deel deze pagina:

Tarieven PaaS+

geplaatst op 07-05-2019

Alle PaaS+ kosten zijn gebaseerd op je daadwerkelijke verbruik. Dit houdt in dat je betaalt voor de toegewezen en verbruikte resources.

Er zijn vier verschillende typen resources op basis waarvan wordt afgerekend binnen Previder PaaS+:

• Cloudlets (gereserveerde & dynamische);
  • Schijfruimte;
  • Extern IP verkeer;
  • Publieke IP-adressen.

Wat is een cloudlet?
Een cloudlet is een samengestelde eenheid aan resources van 128 MB RAM en 400 MHz CPU. Op basis van het aantal gebruikte cloudlets rekening we af. Aan elke PaaS+ instantie zijn meerdere cloudlets toegewezen. Acht cloudlets zouden je bijvoorbeeld 1GB RAM en 3,2GHz CPU power geven.
Het aantal cloudlets dat op elk moment aan je servers is toegewezen, varieert op basis van de resourcevereisten van de toepassing.

Hoe weet ik mijn cloudlet verbruik?
Je kunt real-time cloudletgebruik bekijken in het dashboard voor je hele omgeving en voor elke server afzonderlijk.

Het dashboard toont ook real-time grafieken van CPU-, RAM-, netwerk- en schijfruimte-verbruik voor elke server in uw PaaS+-omgevingen.

Hoeveel kost een cloudlet?
Onze cloudlet-prijzen kennen een automatische volumekorting. Bij het configureren van je omgeving heb je de mogelijkheid om voor elke server afzonderlijke cloudlet-limieten in te stellen:

1. Gereserveerde cloudlets
Je verplicht zich om te betalen voor deze cloudlets (tenzij je omgeving wordt gestopt), ongeacht je daadwerkelijke gebruik. Gereserveerde cloudlets zijn goedkoper dan dynamische cloudlets. Een gereserveerde cloudlet kost 3,37 euro per maand.

2. Dynamische cloudlets
Deze cloudlets worden automatisch toegevoegd en verwijderd van je servers in realtime op basis van je resourcevereisten, tot je maximale schaallimiet.

Je betaalt voor dynamic cloudlets alleen op basis van je werkelijke gebruik. Een dynamische cloudlet kost 3,70 euro per maand.

Hoe beheer ik mijn budget?
Je kunt een maximale limiet instellen voor elke server in je omgeving. Dit beperkt de maximale hoeveelheid resources die je toepassing kan gebruiken en dus ook je kosten beperken.

Hoeveel kost schijfruimte?
Schijfruimte kost slechts 0,242 euro per maand per GB.

Hoeveel kost extern IP verkeer?
Extern IP verkeer kost 0,0924 per maand per GB.

Hoeveel kost intern IP verkeer?
Intern IP verkeer tussen PaaS+ servers gratis.

Wat kosten publieke IP-adressen?
Een publiek IP adres kost 3,65 euro per maand. Je kunt optioneel één openbaar IP-adres per server toevoegen. Je hebt slechts één openbare IP per omgeving nodig, bijvoorbeeld op de load balancer of webserver.