Home - Support - Algemeen - Algemeen - Heruitgeven of verlengen SSL-certificaten
Deel deze pagina:
Heruitgeven of verlengen SSL-certificaten

Naar aanleiding van een uitgebreid onderzoek naar het onrechtmatig uitgeven van certificaten door de Certificaat Autoriteit Symantec, heeft Google Chrome het vertrouwen opgezegd in de SSL-infrastructuur van Symantec. Om deze reden heeft Symantec ervoor gekozen hun SSL afdeling over te dragen aan Digicert. Als gevolg hiervan dienen veel SSL certificaten die op het rootcertificaat van Symantec zijn uitgegeven, opnieuw te  worden uitgegeven op de nieuwe infrastructuur van Digicert. Hieronder vallen ook certificaten van GeoTrust, Thawte en RapidSSL.

Wat zijn de gevolgen?
De SSL-certificaten dienen opnieuw te worden uitgegeven. Aan het heruitgeven van het certificaat zijn geen kosten verbonden. Afhankelijk van wanneer het certificaat is uitgegeven, dient dit voor 15 maart 2018 of voor 13 september 2018 plaats te vinden.

Wat doet Previder voor u?
Previder heeft geïnventariseerd om welke certificaten het precies gaat. In een aantal gevallen heeft Previder ervoor gekozen om het certificaat vervroegd te verlengen. Bij certificaten met een langere looptijd worden deze opnieuw uitgegeven.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de supportdesk door te bellen naar 088-332 33 55 en te kiezen voor optie 2 of te mailen naar
support@previder.nl.

Werkzaamheden & Storingen

Bekijk hieronder de storingen en geplande werkzaamheden. U kunt zich ook aanmelden voor de maillist gepland onderhoud en storingen. Klik hier >