Home - Support - Cloud - ISP - Installatie Wordpress op shared hosting
Deel deze pagina:
Installatie Wordpress op shared hosting

Voordat u deze handleiding verder volgt dient u te beschikken over de volgende gegevens:

- De naam en inloggegevens van uw database. Indien u deze niet weet kunt u hier lezen hoe u deze verkrijgt.
- De inloggegevens van uw FTP. Indien u deze niet weet kunt u hier lezen hoe u deze verkrijgt. Hier leest u hoe u verbinding maakt met de FTP server.\\

Vervolgens dient u naar de website van Wordpress te gaan om een installatie van Wordpress te downloaden. Download Wordpress alleen via de officiële website van Wordpress. Wanneer u Wordpress gedownload heeft zult u op de locatie waar dit naartoe gedownload is een .zip bestand aantreffen. Dit bestand opent u door er dubbel op te klikken. Vervolgens ziet u een vergelijkbaar scherm met onderstaande:

Open de map 'wordpress' door hier dubbel op te klikken. U ziet dat een vergelijkbaar scherm met onderstaande:

Al deze bestanden dient u te selecteren en naar de www map van uw FTP server te slepen. Zodra dit gebeurd is hernoemt u het bestand 'wp-config-sample.php' op uw FTP server naar 'wp-config.php'. Vervolgens dient u de versie van dit bestand dat op uw webhosting te bewerken met notepad of een andere tekstbewerker. Wanneer u het bestand opent ziet u in dit document de volgende regels staan:

Bij DB_NAME vult u de naam van de database in.
Bij DB_USER vult u de gebruikersnaam van de database in.
Bij DB_PASSWORD vult u het wachtwoord van de database in.

Wanneer u het bestand heeft bijgewerkt en deze versie heeft geupload op de FTP server kunt u uw website beanderen. U komt dan terecht in een installatiewizard van Wordpress. Deze wizard is redelijk vanzelfsprekend. Mocht u toch tegen problemen aanlopen dan horen wij dat graag.