Home - Support - Cloud - ISP - Google Apps DNS instellingen
Deel deze pagina:
Google Apps DNS instellingen

ALGEMEEN

Wij zien steeds vaker dat klanten gebruik maken van Google Apps voor de afhandeling  van e-mail op een eigen domeinnaam. Om dit mogelijk te maken moet
de DNS van het domein worden aangepast. Raadpleeg te allen tijde de instructies van Google waarin staat welke servers u moet toevoegen. De servers kunnen wijzigen en de in dit artikel voorgestelde records zijn niet op iedereen van toepassing.

ONLINE SERVICE MANAGER

Allereerst is het belangrijk dat u in het bezit bent van de inloggegevens voor de Online Service Manager. Deze heeft u als het goed is per brief van ons ontvangen. De Online Service Manager is bereikbaar via https://service.previder.nl

Voer aan de linkerkant uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op inloggen. Ga vervolgens naar 'Producten' en vervolgens 'DNS'. In het volgende scherm selecteert uw uw domeinnaam. Hier ziet u een aantal tabbladen voor DNS records die u aan kan maken:

Let op: niet al deze tabbladen hoeven zichtbaar te zijn. Als u de Microsoft handleiding volgt en kijkt naar welke type DNS-records u aan moet maken is het ook goed mogelijk dat u niet al deze records nodig heeft. Indien u bepaalde type records mist maar wel nodig heeft kunt u deze onderaan de pagina zelf toevoegen:

RECORDS TOEVOEGEN

MX-records

CNAME-verwijzingen

TXT-Text

Let erop dat u na het = teken uw unieke identificatiecode invoert. Dit is noodzakelijk voor de correcte werking van Google Apps