Ben je klant van Previder en kom je een foutmelding tegen bij één van onze diensten? Bekijk hieronder de meest voorkomende problemen met de bijbehorende oplossingen. Kun je de gewenste oplossing niet vinden? Neem dan contact op met onze supportdesk via 088 - 332 3355.

Naar de supportvragen

Home - Support - Cloud - Cloud Backup - IASO / Backup Essentials logging starten
Deel deze pagina:

IASO / Backup Essentials logging starten

geplaatst op 28-12-2015

Indien u tegen problemen aanloopt met IASO die u niet kunt verhelpen dient u de supportdesk te voorzien van logging. Daarnaast is het van belang dat u de basis troubleshooting stappen hebt doorlopen. Deze stappen vindt u hier.

Protocol logs starten:
Om de logs te starten moet u eerst een mapje 'protocol' maken op de locatie die op u van toepassing is:

• Windows XP\\2003: C:\\Documents and Settings\\All Users\\Application Data\\IASO\\Backup Manager\\logs;
  • Windows 7\\2008\\2012: C:\\ProgramData\\IASO\\Backup Manager\\logs;
  • MacOS: /Library/Logs/IASO/Backup Manager/;
  • Linux: /opt/IASO/var/log/.

Verwijder deze map weer na een minuut of 15.

Debug logs starten:

• Stop de "Backup Service Controller".
  • Open het config.ini bestand, deze kunt u vinden onder: C:\\Program Files\\Backup Manager
  • Voeg twee regels toe aan dit bestand:
        [Logging]
          LoggingLevel=Debug
  • Herstart de service.

Verzamel 10 minuten aan logging en verwijder daarna de twee regels uit het config.ini bestand. Als u dit niet doet blijft de logging directory groeien.
De logging wordt verzameld in de BackupFP map. Deze vindt u onder de volgende locatie:

• Windows XP, 2003: C:\\Documents and Settings\\All Users\\Application Data\\IASO\\Backup Manager\\logs\\BackupFP;
  • Windows 7, Vista, 2008: C:\\ProgramData\\IASO\\Backup Manager\\logs\\BackupFP;
  • Mac OS: /Library/Logs/IASO/Backup Manager/BackupFP;
  • Linux, FreeBSD: /opt/IASO/var/log/BackupFP.