Ben je klant van Previder en kom je een foutmelding tegen bij één van onze diensten? Bekijk hieronder de meest voorkomende problemen met de bijbehorende oplossingen. Kun je de gewenste oplossing niet vinden? Neem dan contact op met onze supportdesk via 088 - 332 3355.

Naar de supportvragen

Home - Support - Algemeen - Algemene instellingen Previder
Deel deze pagina:

Algemene instellingen Previder

geplaatst op 01-08-2018

Hieronder vind je een overzicht van enkele veelgebruikte instellingen van diensten van Previder en links naar portalen die regelmatig gebruikt worden.

DNS servers

IPv4

Primair: 80.65.96.50
Secundair: 62.165.127.222

IPv6

Primair: 2001:1690:1:a::53
Secundair: 2001:1690:1:c::53

NTP servers

Enkel voor klanten met een Previder verbinding: ntp.previder.nl

Publieke NTP server:

• 0.nl.pool.ntp.org
  • 1.nl.pool.ntp.org
  • 2.nl.pool.ntp.org
  • 3.nl.pool.ntp.org

Mailservers

IMAP (inkomende server)
Server: imap.previder.nl
Poort: 993
SSL: SSL/TLS

Pop3 (inkomende server)
Server: pop.previder.nl
Poort: 995
SSL: SSL/TLS

SMTP (uitgaande server)
Server: smtp.previder.nl
Poort: 587
Authenticatie: Ja, zelfde credentials als inkomend
SSL: STARTTLS

Databasebeheer shared Unix webservers - http://webx.introweb.nl/mysqlbeheer (de x dient vervangen te worden door het nummer van de webserver waar uw website op staat. Deze kun je vinden in de Online Service Manager)

Databasebeheer shared Windows webservers - https://mssql.introweb.nl/introwebadmin

Webmail - https://webmail.previder.nl

Online Service Manager - https://service.previder.nl

Maillist login - http://maillist.previder.nl/

Speedtest node - http://previder.speedtest.net

Wat is mijn IP adres? - http://ip.previder.nl