Home - Support - ISP Services - Webhosting - Verbinding maken met hostingpack via FTP
Deel deze pagina:
Verbinding maken met hostingpack via FTP

Om uw website te onderhouden, bijvoorbeeld om een nieuwe versie van uw CMS online te zetten, heeft u toegang tot de FTP van uw website nodig. Deze gegevens heeft u bij het aanvragen van uw hostingpack toegezonden gekregen. Indien u deze gegevens niet meer heeft kunt u inloggen op de Online Service Manager (OSM) via https://service.previder.nl om deze gegevens aan te passen.

Vul links onder ‘Login’  uw klantcode en wachtwoord in en klik vervolgens op ‘Inloggen’ .

Klik onder ‘Producten’ op ‘Shared Hosting’ .

Bij ‘ gebruikersnaam’  ziet u de gebruikersnaam staan die bij de FTP hoort. Onder ‘wijzig wachtwoord’  kunt u tweemaal een nieuw wachtwoord intypen indien u het originele wachtwoord niet meer bezit. Wanneer u vervolgens op ‘wijzig’ klikt is het nieuwe wachtwoord direct van kracht. U kunt uw browser nu sluiten.

Vervolgens moet u een FTP programma starten. In deze handleiding maken wij gebruik van Filezilla. Filezilla kunt u downloaden via deze link. Hoewel het mogelijk is om vanuit een browser verbinding te maken met een FTP adviseren wij u dit niet te doen.

Typ bovenin beeld bij ‘Host’  het adres van uw website in, bijvoorbeeld www.mijndomeinnaam.nl. Vul bij ‘Username’ de gebruikersnaam van uw website in, deze heeft u net in de OSM zien staan. Bij ‘ Password’ typt u het zojuist aangemaakte wachtwoord in. Vervolgens klikt u op ‘Quickconnect’ .

In de linkerkolom verschijnt vervolgens de inhoud van uw website. Vanuit de rechterkolom kunt u vervolgens data slepen naar de FTP toe.

Werkzaamheden & Storingen

Bekijk hieronder de storingen en geplande werkzaamheden. U kunt zich ook aanmelden voor de maillist gepland onderhoud en storingen. Klik hier >