Home - Support - Algemeen - Online Service Manager DNS
Deel deze pagina:

Online Service Manager DNS

geplaatst op 28-12-2015

DNS

Deze optie verschijnt alleen als u een eigen domein heeft geregistreerd via Previder. Via deze optie kunt u wijzigingen maken in de DNS-instellingen voor de betreffende domeinen.
De wijzigingen worden direct doorgevoerd in de nameserver van Previder. Het maken van wijzigingen geschiedt altijd op eigen risico.
Het onjuist wijzigen van instellingen kan tot gevolg hebben dat uw website onbereikbaar wordt of dat uw e-mail verloren gaat.

Aan de linkerkant van het scherm ziet u uw domein(en) weergegeven.
Als u een domein aanklikt verschijnt aan de rechterkant van het scherm alle informatie over het domein.

Basisgegevens

In het eerste kader vindt u de basisgegevens van het betreffende domein.
Aan de rechterkant van het kader kunt u klikken om de complete zone-info te bekijken. Er opent zich dan een nieuw schermpje waarin informatie terug te vinden
is over de huidige instellingen voor dit domein.

DNS-records inzien en wijzigen

In het 2e kader treft u de huidige DNS-records aan.
Deze zijn via tabbladen onderverdeeld naar soort record.

CNAME U gebruikt een CNAME om een verwijzing te maken naar een andere hostname. U kunt meerdere CNAME records aanmaken. Het veld prioriteit heeft geen betekenis bij een CNAME record. Als u uw website ook bereikbaar wilt maken onder http://uweigendomein.nl (dus zonder www.) gebruik dan geen CNAME record maar een A record. Het gebruik van een CNAME zal hier problemen opleveren met uw e-mail.
A
U gebruikt een A record om een verwijzing te maken naar een IP adres. U kunt meerdere A records aanmaken. Het veld prioriteit heeft geen betekenis bij een A record.
MX U gebruikt een MX record om een host aan te wijzen voor de afhandeling van e-mail. U dient hier een hostname in te vullen, geen IP adres. U kunt meerdere MX records aanmaken. Het MX record met de laagste prioriteit heeft voorrang. Hou er rekening mee dat de meeste providers, waaronder Previder, connecties op poort 25 blokkeren.
TXT Een TXT record kan (o.a.) worden gebruikt voor het aanmaken van een SPF record. U hoeft geen dubbele quotes in te voeren, deze worden automatische toegevoegd door de Online Service Manager.
SRV
Een SRV record kunt u gebruiken voor het aangeven van services op een bepaalde domeinnaam. De velden in de Service Manager moeten als volgt worden ingevuld:
Naam: service.protocol (bijvoorbeeld '_sip._tcp')
TTL: ttl
type: SRV
prioriteit: prioriteit
Waarde: 'weight' 'port' 'target' (bijvoorbeeld '5 1503 sipserver.introweb.nl')

Via dit deel van de interface kunt u wijzigingen aanbrengen in de DNS-records van uw domein.
U doet dit door de betreffende wijziging uit te voeren en vervolgens op 'wijzig' te klikken.
Verwijderen van een record doet u door achter het betreffende record te klikken op 'verwijder'.

DNS-records toevoegen

In het onderste kader is het mogelijk om een nieuw DNS-record toe te voegen.
U doet dit door de benodigde gegegevens (naam, ttl (alleen indien nodig), type, prioriteit (alleen bij MX records) en de waarde) in te vullen en te klikken op 'toevoegen'.
Het toegevoegde record is nu terug te vinden op het betreffende tabblad in het middelste kader.