Home - Support - Cloud - ISP - OSX Mail instellen voor POP3 mail accounts
Deel deze pagina:
OSX Mail instellen voor POP3 mail accounts

Met behulp van deze handleiding kunt u de standaard e-mail applicatie van OSX zo instellen dat u in staat bent om e-mail te verzenden en te ontvangen in dit programma. Deze handleiding gaat er vanuit dat u gebruik wenst te maken van het POP3 protocol. Indien dit niet het geval is kunt u hier de IMAP serverinstellingen vinden. Deze handleiding is geschreven op basis van OSX 10.8.3 en Mail versie 6.3 in latere releases zijn er weinig wijzigingen aangebracht waardoor deze handleiding ook op die versies van toepassing is.

Klik op het Apple logo linksboven en ga naar ‘ System Preferences’ .

Klik onder het kopje ‘Internet & Wireless’ op ‘ Mail, Contacts & Calendars’ .
In OSX 10.9 (Mavericks) heet deze knop ‘Internet Accounts’.

Scroll in de rechterkolom naar beneden en klik op ‘Add Other Account’.

Klik op het rondje voor ‘ Add a Mail account’  en klik daarna op ‘ Create’ .

Vul bij ‘Full Name’ de naam in die mensen in beeld moeten zien wanneer zij een e-mail van u ontvangen.
Vul bij ‘ Email Address’  uw Previder e-mailadres in, dit eindigt op @introweb.nl.
Vul bij ‘Password’ het bijbehorende wachtwoord in. Klik op ‘ Create’ .

Klik op ‘ Continue’ .

Klik bij 'Account type' op 'POP'
Vul bij 'Mail Server' pop3.introweb.nl in
Vul bij 'Username' de gebruikersnaam van uw mailbox in
Vul bij 'Password' het wachtwoord in dat bij deze mailbox hoort.
Klik vervolgens op 'Next'.

Klik op 'Continue'.

Zet de port op '110' en zorg dat het vinkje bij 'Use SSL' uit staat. Zet 'Authentication' op 'Password'.
Klik op 'Next'.

Vul bij 'SMTP Server' smtp.introweb.nl in.
Vul bij 'User Name' de gebruikersnaam van de mailbox in.
Vul bij 'Password' het wachtwoord van de betreffende mailbox in.
Klik op 'Next'.

Klik op 'Continue'.

Zet de port op '110' en zorg dat het vinkje bij 'Use SSL' uit staat. Zet 'Authentication' op 'Password'.
Klik op 'Create'.

Hierna zou u gebruik moeten kunnen maken van uw e-mailadres.