Home - Support - Cloud - ISP - Instellen mailaccounts Android 7.X
Deel deze pagina:

Instellen mailaccounts Android 7.X

geplaatst op 03-10-2018
Deze handleiding is gebaseerd op Android 7.0 op een Samsung Galaxy S7. De getoonde screenshots komen wellicht niet geheel overeen met je toestel, omdat iedere fabrikant zijn eigen interface ontwikkelt voor Android-toestellen.
Deze handleiding gaat ervan uit dat je gebruik wenst te maken van het POP3-protocol. Indien dit niet het geval is kun je hier de IMAP-serverinstellingen vinden.

Kies in het startscherm voor ‘Instellingen’. Kies voor de categorie ‘Cloud en accounts’.

Kies op het volgende scherm voor ‘Accounts’.

Hierna kies je de app die je gebruikt voor de e-mail. In dit geval wordt er gebruik gemaakt van de standaard ‘E-mail’ app van Samsung.

Voer het e-mailadres in met bijbehorend wachtwoord van de mailbox en klik hierna op ‘HANDM. INSTELL.’

Er verschijnt hierna een pop-upvenster. Kies voor POP3-account indien er gebruik gemaakt gaat worden van de POP3-instellingen die deze handleiding hanteert.

Neem onderstaande instellingen over voor het instellen van het POP3-protocol. De instelling ‘E-mail verwijderen van server’ is optioneel en bepaald wat er met de e-mail in de mailbox gebeurt wanneer deze wordt opgehaald door je apparaat.

Wanneer je klaar bent met de instelling klik je op ‘Inloggen’. Hierna is het mailaccount geconfigureerd.