Home - Support - Cloud - ISP - Instellen POP3 mailaccounts op Android 4.X
Deel deze pagina:

Instellen POP3 mailaccounts op Android 4.X

geplaatst op 01-08-2018

Deze handleiding is gebaseerd op Android 4.0 en is in grote lijnen ook van toepassing op eerdere en latere versies. De getoonde screenshots komen wellicht niet geheel overeen met je toestel omdat iedere fabrikant zijn eigen interface ontwikkelt voor Android-toestellen. Deze handleiding gaat ervan uit dat je gebruik wenst te maken van het POP3-protocol. Indien dit niet het geval is kun je hier de IMAP-serverinstellingen vinden.

Kies in het startscherm voor ‘Instellingen’.

Tik op 'Accounts & synchronisatie’. Tik vervolgens op ‘Account toevoegen’ rechtsboven.

Tik op ‘E-mail’.

Vul bij ‘E-mailadres’ je volledige e-mailadres van Previder in. Dit adres eindigt op @previder.nl. Vul bij ‘Wachtwoord’ het daarbij behorende wachtwoord in. Tik vervolgens op 'Volgende’.

Tik op ‘POP3’.

Vul bij gebruikersnaam de naam van de mailbox in. Deze kun je vinden in de Online Service Manager. Vul bij ‘Wachtwoord’ het daarbij behorende wachtwoord in.
Vul bij ‘POP3-server’ ‘pop.previder.nl’ in.
Laat het veld 'beveiligingtype' leeg in en zorg dat de ‘Poort’ op 110 staat.
Tik vervolgens op ‘Volgende’.

Vul bij ‘SMTP-server’ ‘smtp.previder.nl’ in.
Vul bij beveiligingstype ‘geen’ in.
Vul bij ‘Poort’ 587 in.
Zorg dat het vinkje bij ‘Aanmelden vereist’ aanstaat.
Vul bij ‘Gebruikersnaam’ de gebruikersnaam in van je mailbox. Deze is niet gelijk aan het e-mailadres maar is gelijk aan de gebruikersnaam waarmee je inlogt op webmail. Typ bij ‘Wachtwoord’ het wachtwoord van de mailbox in.

Geef bij ‘Controlefrequentie mailbox’ aan met welke frequentie je toestel op nieuwe e-mailberichten moet controleren.
Let op: hoe regelmatiger je dit doet, hoe meer data je gebruikt. Dit kan leiden tot hoge telefoonkosten.
Vink ‘e-mail standaard vanaf dit account verzenden’ aan als je wilt dat je standaard mail verzendt met je account van Previder.
Tik vervolgens op ‘Volgende’.

Vul bij ‘Uw naam’ de naam in waarvan jij graag wilt dat andere personen deze in beeld zien als zij een e-mail van je ontvangen. Tik vervolgens op ‘Volgende’. Hierna kun je gebruik maken van je e-mailadres.