Home - Support - Cloud - ISP - Instellen POP3 mailaccounts op Android 4.X
Deel deze pagina:

Instellen POP3 mailaccounts op Android 4.X

geplaatst op 28-12-2015

Deze handleiding is gebaseerd op Android 4.0 maar is in grote lijnen ook van toepassing op eerdere en latere versies. De getoonde screenshots komen wellicht niet geheel overeen met uw toestel omdat iedere fabrikant zijn eigen interface ontwikkelt voor Android-toestellen. Deze handleiding gaat ervan uit dat u gebruik wenst te maken van het POP3-protocol. Indien dit niet het geval is kunt u hier de IMAP-serverinstellingen vinden.

Kies in het startscherm voor ‘ Instellingen’ .

Tik op ‘ Accounts & synchronisatie’. Tik vervolgens op ‘Account toevoegen’  rechtsboven.

Tik op ‘E-mail’.

Vul bij ‘ E-mailadres’  uw volledige Previder-e-mailadres in. Dit adres eindigt op @introweb.nl. Vul bij ‘Wachtwoord’  het daarbij behorende wachtwoord in. Tik vervolgens op 'Volgende’ .

Tik op ‘POP3’ .

Vul bij gebruikersnaam de naam van de mailbox in. Deze kunt u vinden in de Online Service Manager.
Vul bij ‘ Wachtwoord’  het daarbij behorende wachtwoord in.
Vul bij ‘POP3-server’  ‘pop3.introweb.nl’  in.
Laat het veld 'beveiligingtype' leeg in en zorg dat de ‘ Poort’  op 110 staat.
Tik vervolgens op ‘ Volgende’ .

Vul bij ‘SMTP-server’ ‘smtp.introweb.nl’ in.
Vul bij beveiligingstype ‘geen’ in.
Vul bij ‘Poort’  587 in.
Zorg dat het vinkje bij ‘ Aanmelden vereist’  aan staat.
Vul bij ‘ Gebruikersnaam’  in de gebruikersnaam van uw mailbox in. Deze is niet gelijk aan het e-mailadres maar is gelijk aan de gebruikersnaam waarmee u inlogt op webmail. Typ bij ‘Wachtwoord’  het wachtwoord van de mailbox in.

Geef bij ‘ Controlefrequentie mailbox’  aan met welke frequentie uw toestel op nieuwe e-mailberichten moet controleren.
Let op: hoe regelmatiger u dit doet hoe meer data u gebruikt, dit kan leiden tot hoge telefoonkosten.
Vink ‘e-mail standaard vanaf dit account verzenden’  aan als u wilt dat u standaard mail verzendt met uw Previder account.
Tik vervolgens op ‘Volgende’.

Vul bij ‘ Uw naam’  de naam in die mensen moeten zien wanneer zij een e-mail van u ontvangen. Tik vervolgens op ‘ Volgende’ . Hierna kunt u gebruik maken van uw e-mailadres.