Home - Support - ISP Services - Webhosting - Beheren van uw database
Deel deze pagina:
Beheren van uw database

Voor sommige werkzaamheden aan uw website heeft u directe toegang tot de database van uw website nodig, dit is mogelijk. Hiervoor moet u eerst weten op welke server uw website draait. Deze informatie kunt u vinden in de Online Service Manager (OSM). De Online Service Manager kunt u benaderen via https://service.previder.nl. Als u hier bent ziet u onderstaande pagina:

Vul links onder ‘ Login’  uw klantcode en wachtwoord in. Klik vervolgens op ‘Inloggen’ .

Bovenin vindt u een aantal knoppen waaronder 'Producten', als u daar op gaat staan met uw cursor valt een menu naar beneden. Hierin klikt u op 'Databases'.

Aan de linkerkant ziet u een blauw vlak met daarboven 'Databases'. Hier vindt u een overzicht van al uw databases. Klik in deze lijst op de database die u wilt inzien. Aan de rechterkant verschijnen dan de details van de betreffende database. U ziet de naam van de server staan waarop deze database staat, in dit geval web4. Vervolgens ziet u de gebruikersnaam van deze database staan en daaronder een optie om tweemaal een nieuw wachtwoord in te typen. De naam van de server en de gebruikersnaam en wachtwoord heeft u later nodig.

Nadat u deze informatie hebt verkregen opent u in uw webbrowser de website: http://XXXXX.introweb.nl/mysqlbeheer/. XXXXX staat hier voor de naam van de server. In ons voorbeeld zou dit de web4 zijn, ofwel http://web4.introweb.nl/mysqlbeheer. U zult vervolgens gevraagd worden om uw gebruikersnaam en wachtwoord van de database. Wanneer u deze gegevens invoert en deze geaccepteerd worden kunt u de database beheren.

Werkzaamheden & Storingen

Bekijk hieronder de storingen en geplande werkzaamheden. U kunt zich ook aanmelden voor de maillist gepland onderhoud en storingen. Klik hier >