Home - Support - Cloud - ISP - Instellen POP3 mail op iPhone / iPad
Deel deze pagina:

Instellen POP3 mail op iPhone / iPad

geplaatst op 01-08-2018

Met behulp van deze aanwijzingen kun je de standaard e-mail applicatie op een iPhone en iPad zo instellen dat je jouw Previder e-mail hierop kunt verzenden en ontvangen. Deze handleiding is geschreven voor iOS versie 7 en deze wijkt niet veel af van andere versies van iOS. Deze handleiding gaat er vanuit dat je gebruik wenst te maken van het POP3 protocol. Indien dit niet het geval is kun je hier de IMAP serverinstellingen vinden.

Tik op het startscherm van het apparaat op ‘Instellingen’.

Tik in dit scherm in de linker kolom op ‘E-mail, contacten, agenda’s’.
Tik onder ‘Accounts’ op ‘Nieuw account’.

Tik op 'Anders'.

Tik in dit scherm op 'Voeg mailaccount toe'.

Vul bij ‘Naam’ de naam in waarvan jij graag wilt dat andere personen deze in beeld zien als zij een e-mail van je ontvangen.
Vul bij ‘E-mail’ je e-mailadres van Previder in. Dit adres eindigt op @previder.nl.
Vul bij ‘Wachtwoord’ het wachtwoord in dat bij het e-mailadres hoort.
Tik op ‘Volgende’.

Tik bovenin op 'POP' en zorg dat deze blauw is zoals je kunt zien op de afbeelding hierboven.
Vul bij ‘Naam’ de naam in waarvan jij graag wilt dat andere personen deze in beeld zien als zij een e-mail van je ontvangen.
Vul bij ‘E-mail’ je e-mailadres van Previder in. Dit adres eindigt op @previder.nl.
Scroll vervolgens naar beneden.

Vul onder ‘Server inkomende post’ onder ‘Hostnaam’ het adres ‘pop.previder.nl’ in.
Vul bij ‘Gebruikersnaam’ de gebruikersnaam in die bij de mailbox hoort. Deze is niet gelijk aan het e-mailadres.
Vul vervolgens bij ‘Wachtwoord’ het wachtwoord van het account in.

Vul onder ‘Server uitgaande post’ onder ‘Hostnaam’ het adres ‘smtp.previder.nl’ in.
Vul onder ‘Gebruikersnaam’ en ‘Wachtwoord’ hetzelfde in als je onder ‘Server inkomende post’ hebt gedaan.
Tik vervolgens rechtsboven op ‘Bewaar’. Onderstaande melding verschijnt.

Tik op 'Ja'.
Wanneer je nu de Mail applicatie opent, zie je hierin je e-mail verschijnen. Je kunt nu ook e-mail verzenden.