Home - Support - ISP Services - Email - Instellen POP3 mail op iPhone / iPad
Deel deze pagina:
Instellen POP3 mail op iPhone / iPad

Met behulp van deze handleiding kunt u de standaard e-mail applicatie op een iPhone en iPad zo instellen dat u uw Previder e-mail hierop kunt verzenden en ontvangen. Deze handleiding is geschreven voor iOS versie 7 maar deze wijkt niet veel af van andere versies van iOS. Deze handleiding gaat er vanuit dat u gebruik wenst te maken van het POP3 protocol. Indien dit niet het geval is kunt u hier de IMAP serverinstellingen vinden.

Tik op het startscherm van het apparaat op ‘Instellingen’.

Tik in dit scherm in de linker kolom op ‘E-mail, contacten, agenda’s’ .
Tik onder ‘Accounts’ op ‘ Nieuw account’ ..

Tik op 'Anders'.

Tik in dit scherm op 'Voeg mailaccount toe'.

Vul bij ‘Naam’  de naam toe die mensen in beeld moeten zien als zij een e-mail van u ontvangen.
Vul bij ‘ E-mail’ uw Previder e-mailadres in. Dit eindigt op @introweb.nl.
Vul bij ‘ Wachtwoord’ het wachtwoord in dat bij het e-mailadres hoort.
Tik op ‘ Volgende’ .

Tik bovenin op 'POP' en zorg dat deze blauw is zoals afgebeeld.
Vul bij ‘Naam’  de naam toe die mensen in beeld moeten zien als zij een e-mail van u ontvangen.
Vul bij ‘ E-mail’ uw Previder e-mailadres in. Dit eindigt op @introweb.nl.
Scroll vervolgens naar beneden.

Vul onder ‘Server inkomende post’  onder ‘Hostnaam’  het adres ‘pop3.introweb.nl’ in.
Vul bij ‘Gebruikersnaam’ de gebruikersnaam in die bij de mailbox hoort. Deze is niet gelijk aan het e-mailadres.
Vul vervolgens bij ‘ Wachtwoord’  het wachtwoord van het account in.

Vul onder ‘Server uitgaande post’  onder ‘Hostnaam’  het adres ‘smtp.introweb.nl’ in.
Vul onder ‘Gebruikersnaam’  en ‘Wachtwoord’  hetzelfde in als u onder ‘Server inkomende post’  heeft gedaan.
Tik vervolgens rechtsboven op ‘ Bewaar’ . Onderstaande melding verschijnt.

Tik op 'Ja'.
Wanneer u nu de Mail applicatie opent zult u hierin uw e-mail zien verschijnen en kunt u zelf mails verzenden.

Werkzaamheden & Storingen

Bekijk hieronder de storingen en geplande werkzaamheden. U kunt zich ook aanmelden voor de maillist gepland onderhoud en storingen. Klik hier >