Alles wat u moet weten over de GDPR

Doe de GDPR Check Lees het blog

Home - Security - GDPR
Deel deze pagina:

Bent u klaar voor de GDPR?

In 2018 gaat de nieuwe General Data Protection Regulation in. Deze wet is ontwikkeld omdat de Europese Unie een eenduidige en veilige Europese digitale omgeving wil creëren. Alle organisaties die werken met gevoelige data en persoonsgegevens verwerken krijgen te maken met de GDPR. Bedrijven moeten kunnen aantonen dat de data die ze in datacenters of een cloud buiten de EU opslaan, voldoet aan de eisen van de nieuwe wetgeving.

Bekijk het webinar Vraag de GDPR-check aan

Wat zijn de consequenties van de GDPR?

  • Expliciete toestemming

    Het is verplicht om toestemming te krijgen van de betrokkene voor het verwerken van persoonsgegevens.

  • Data Protection Officer

    Het is verplicht een Data Protection Officer aan te stellen als de organisatie op grote schaal gevoelige persoonsgegevens verwerkt.

  • Het recht om te worden vergeten

    De GDPR biedt het recht om te worden vergeten. Indien een persoon hierom vraagt, moeten bedrijven de persoonsgegevens kunnen wissen.

  • Meldplicht datalekken

    Deze meldplicht houdt in dat een melding moet worden gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra een ernstig datalek heeft plaatsgevonden.

  • Sancties bij het niet naleven van de wetgeving

    De toezichthouders mogen met de invoering van de GDPR zwaardere sancties en boetes opleggen. Boetes kunnen tot in de miljoenen oplopen.

Voldoet u aan de nieuwe wet-en regelgeving?

Voldoet u aan alle voorwaarden van de GDPR? Vraag de GDPR-check aan en Jeroen Renard, Security Officer bij Previder, geeft u inzicht in de tekortkomingen rondom de GDPR-richtlijn en u krijgt inzicht in welke stappen u moet nemen om te voldoen aan de GDPR.

Vraag de GDPR-check aan

              Jeroen Renard
              Security Officer

Vraag de GDPR-check aan

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen? Vraag hieronder de GDPR-check aan en onze securityspecialist inventariseert bij u op locatie de te treffen maatregelen op het gebied van privacybescherming. De check kost €595,- en bevat een analyse van de GDPR-check met daarin een checklist voor het vervolgtraject.