Alles wat u moet weten over de GDPR

Vraag de gap-analyse aan Lees de laatste blogs

Home - Security - GDPR
Deel deze pagina:

Bent u klaar voor de GDPR?

In 2018 gaat de nieuwe General Data Protection Regulation in. Deze wet is ontwikkeld omdat de Europese Unie een eenduidige en veilige Europese digitale omgeving wil creëren. Alle organisaties die werken met gevoelige data en persoonsgegevens verwerken krijgen te maken met de GDPR. Bedrijven moeten kunnen aantonen dat de data die ze in datacenters of een cloud buiten de EU opslaan, voldoet aan de eisen van de nieuwe wetgeving.

Bekijk het webinar Vraag de gap-analyse aan

Nieuws en blogs over de GDPR

Previder introduceert hebikeendatalek.nl
Op hebikeendatalek.nl krijg je tien cases voorgeschoteld waarbij je moet aangeven of er sprake is van een datalek of niet.
21 november 2017
Vermijd deze 10 valkuilen rond de GDPR
Een lijst met de belangrijkste valkuilen waar bedrijven in kunnen trappen ten aanzien van het naleven van de GDPR.
06 oktober 2017
Webinar GDPR
Bekijk het webinar 'Alles wat je moet weten over de GDPR' terug.
15 september 2017
Previder introduceert GDPR-check voor bedrijven
Previder introduceert de GDPR-check, een nieuwe dienst voor bedrijven die vanaf mei 2018 aan de General Data Protection Regulation (GDPR) moeten voldoen.
22 augustus 2017
Ransomware: de vraag is niet of je geïnfecteerd gaat worden, maar wanneer
Tips om je te wapenen tegen ransomware.
26 juli 2017
Doorbreek de verwarring en angst rond de GDPR
Uiteindelijk zal toch elke organisatie zelf met de GDPR aan de slag moeten.
06 juli 2017
Verslag 'Hoe stop je ransomware?'
Op dinsdag 4 juli namen veertig bedrijven deel aan de lunchsessie 'Hoe stop je ransomware?'
05 juli 2017
‘Security cloudleveranciers staat of valt met keten’
Inrichting en uitvoering van beveiliging verschuift naar cloudleveranciers.
06 juni 2017
Welke security-bedreigingen staan ons te wachten in 2017?
De hoogste tijd voor een lijstje met tien belangrijke security-bedreigingen voor 2017.
01 februari 2017
Hoe veilig zijn jouw wachtwoorden eigenlijk?
Wist je dat het op 24 november Nationale Check Je Wachtwoorden Dag is? Waarschijnlijk niet.
22 november 2016

Wat zijn de consequenties van de GDPR?

  • Expliciete toestemming

    Het is verplicht om toestemming te krijgen van de betrokkene voor het verwerken van persoonsgegevens.

  • Data Protection Officer

    Het is verplicht een Data Protection Officer aan te stellen als de organisatie op grote schaal gevoelige persoonsgegevens verwerkt.

  • Het recht om te worden vergeten

    De GDPR biedt het recht om te worden vergeten. Indien een persoon hierom vraagt, moeten bedrijven de persoonsgegevens kunnen wissen.

  • Meldplicht datalekken

    Deze meldplicht houdt in dat een melding moet worden gedaan bij de Autoriteit Persoonsgegevens zodra een ernstig datalek heeft plaatsgevonden.

  • Sancties bij het niet naleven van de wetgeving

    De toezichthouders mogen met de invoering van de GDPR zwaardere sancties en boetes opleggen. Boetes kunnen tot in de miljoenen oplopen.

Voldoet u aan de nieuwe wet-en regelgeving?

Voldoet u aan alle voorwaarden van de GDPR? Vraag de GDPR Gap-analyse aan en Jeroen Renard, Security Officer bij Previder, geeft u inzicht in de tekortkomingen rondom de GDPR-richtlijn en u krijgt inzicht in welke stappen u moet nemen om te voldoen aan de GDPR.

Vraag de Gap analyse aan

              Jeroen Renard
              Security Officer

Vraag de gap-analyse aan

Previder biedt een GDPR gap-analyse aan, waarmee u inzicht krijgt in de maatregelen die u nog moet nemen om aan de GDPR te voldoen. Onder andere de volgende onderdelen worden in de analyse meegenomen:

  • Beleid en procedures op het gebied van informatieveiligheid en privacy.
  • De informatiebeveiliging van de IT-omgeving.
  • Administratieve verplichtingen die voortvloeien uit de nieuwe wet.
  • Is het personeel zich voldoende bewust van de manier waarop zij moeten omgaan met privacygevoelige informatie?
  • Het inrichten van de functie van Data Protection Officer.

Werkwijze

De gap-analyse is gebaseerd op een intakeformulier met 115 vragen, die u zelf online in kunt vullen. Jeroen Renard, Security Officer bij Previder, analyseert de resultaten en schrijft een managementsamenvatting met daarin de conclusies en een algemeen advies. Deze adviezen worden vervolgens via een telefonische afspraak aan u toegelicht. De GDPR gap-analyse kost € 595,-.